In Geel wordt het dorpsfeest 'Holven pakt opnieuw uit' afgelast nadat een jongetje van 9 overlijdt.
De Kempense Neteling, een kaas van Geitenboer Polle valt in Rome in de prijzen. De Nederlandse omroep NOS komt filmen in het wielermuseum van Staf Verhaegen in Grobbendonk. De beelden worden in de zomer gebruikt.
De Bobbejaan Memorial in Lichtaart op zondag 2 juni lokt veel volk. De politiediensten vallen opnieuw binnen bij camping Fauwater in Lichtaart. In Vorselaar wordt in natuurdomein Schupleer een vleermuizentoren in gebruik genomen.
In Herselt valt de politie binnen in danscafe De Omleiding en vindt er heel wat drugs. In de Visbeekvallei wordt de 'zeggeoermot' gespot, een in West-Europa zeldzaam nachtvlindertje.
De Molse jazzmuzikante Esther Van Hees brengt met 'Got Wings' een eerste cd uit. Bij een botsing op de Turnhoutsebaan in Gierle vallen er zes gewonden. In Geel en omgeving zijn er heel wat solidariteitsacties om het voortbestaan van de scouts Tarcitius te kunnen voortzetten.
De wiskundeleerkracht Isabel Kreijkamp uit het Kardinaal Van Roeyinstituut in Vorselaar wint via Studio Brussel een optreden van de Britse groep Bastille. In Herentals nemen 650 werknemers van het OCMW en het AZ Herentals deel aan 'Frieten in het Park'.
In Westerlo opent het nieuwe woonzorgcentrum Parel der Kempen officieel de deuren. In een woning aan Kleinrees in Kasterlee rolt de politie een drugsplantage met 800 plantjes op. Vier Nederlanders worden voorgeleid.
Het ACV Westerlo vestigt met een fietstocht de aandacht op de groeiende werkloosheid in de Kempen. De school Tongelsbos in Westerlo neemt een verhalenmobiel in gebruik. In Grobbendonk is er fel protest tegen de werkzaamheden op en rond de containerterminal.
De nv Demeyere neemt aan de Atealaan in Herentals een nieuwe bijkomende productieruimte van 4500 vierkante meter in gebruik en wil met zijn kookpotten ook de Amerikaanse markt veroveren. Bart Wellens demonstreert in Vorselaar de iPods voor wandelaars en fietsers en de gemeente krijgt er een culinaire wandelroute bij.
De leden van popgroep Psycho44 uit Grobbendonk mogen optreden in het voorprogramma van de Queens of the Stone Age in Brussel. De 82-jarige Frans Celen uit Herselt beklimt mee de Mont Ventoux. Natuurpunt viert in Vlaanderen het 60-jarig bestaan van een aantal natuurgebieden. In Geel is er een wandelfeest in De Zegge, in Herentals is het feest in Snepkensvijver. De brandweer van Herenthout neemt 3 nieuwe voertuigen in gebruik. Een auto-event op het domein Teunenberg zorgt in Olen voor heel wat overlast in de omliggende straten. Een 53-jarige fietster uit Poederlee raakt lichtgewond bij een aanrijding op de Markt in Kasterlee.
In Hulshout komt een bejaarde man om het leven wanneer hij op een mobiele werfkeet botst die loskwam van een vrachtwagen. Het is warm in het Neteland en iedereen gaat op zoek naar verkoeling. Op de Vorstse Baan in Laakdal rijdt een auto een woonkamer binnen. De bewoonster die boven lag te slapen moet naar het ziekenhuis.
Poetsvrouw Maria De Haes ruikt brand in het gemeentehuis van Grobbendonk en voorkomt dat het gemeentehuis begint te branden. Een brandweerman in pyama kan het beginnend vuur in de luchtfilterinstallatie van het gemeentehuis blussen. Open VLD Westerlo voert in Heultje actie rond een speelplaats voor de kleuterschool. Metaaldieven maken een grote buit bij Deca Packaging in Herentals. De buit wordt later in een loods in Nederland terug gevonden.
In Grobbendonk worden 6 kinderen gewond wanneer een klimtoren in speeltuin De Kloek inklapt.
Een 21-jarige motorrijder uit Herselt sterft in een ongeval in Langdorp. Een aanrijdende wagen gaat in de vlammen op. Het rijbewijs van de automobilist wordt voor 15 dagen ingetrokken. In Dessel verongelukt een 9-jarig meisje bij het oversteken van de weg. Ze wordt vlakbij haar woning door een vrachtwagen gegrepen. Door een onvoorzichtigheid steekt een stadsarbeider in Herentals met een gasbrander een haag in brand.
De benefiet van de vrienden van ALS-patiënt Mil Boeckx uit Oosterwijk bracht 70.000 euro op. Mil zelf zal in het najaar overlijden. In Olen mag het Agentschap voor Natuur en Bos 17 ha natuur beheren op de domeinen van Umicore. De gronden liggen vlakbij het Olens Broek.